Yksilölliset tukipohjalliset

Tutkimusten mukaan 50-75% suomalaisista on jonkinasteinen jalan virheasento, joista johtuvia ongelmia voivat olla mm. vaivaisenluut, akillesjänteen tulehdukset, penikkatauti sekä lonkan ja polven alueen rasitusvammat. Jalkojen virheasennot heijastuvat helposti myös muihin kehon osiin kuten selkään. Yksi ratkaisu jalan virheasentoihin ja niistä aiheutuviin kipuihin voi olla yksilöllisesti muotoillut pohjalliset, jotka mm. korjaavat jalan asentoa, parantavat lihasten toimintakykyä ja vähentävät virheellistä kuormitusta. Pohjalliset voi teettää lisäämään liikkumisen mukavuutta myös silloin, kun virheasentoja tai kipuja ei vielä ole.

Meillä Karsikkaalla on käytössä vain fysioterapeuteille suunnatut Footbalance Medical– pohjalliset. FootBalance Medical on ammattilaiskäyttöön suunniteltu menetelmä muokata asiakkaalle yksilölliset pohjalliset juuri hänen jalkateräänsä, virheasentoonsa ja toimintaansa sopiviksi. FootBalance Medical pohjallisten tarkoitus on parantaa iskunvaimennusta ja alaraajojen linjausta, vähentää virheellistä kuormitusta ja kipuja sekä ennaltaehkäistä rasitusvammoja. FootBalance Medical pohjalliset eroavat merkittävästi urheilukaupan pohjallisista mm. muokattavuutensa, kiilattavuutensa ja tukilevynsä jäykkyyden vuoksi. Merkittävän eron urheilukaupan pohjallisiin tuo myös fysioterapeutin alaraajatutkimus ja osaaminen. FootBalance Medical pohjallisissa on patentoitu dynaaminen ydin, joka pitää jalan lihakset aktiivisina. Pohjalliset siis ennemminkin aktivoivat kuin passivoivat jalan lihaksia ja toimintaa. Lisäksi Medical-mallisto sisältää erilaisia kiiloja ja vahvikkeita, joiden avulla pohjalliset voidaan muokata ja viimeistellä tarkasti jokaisen asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. FootBalance Medical pohjalliset perustuvat fysioterapeutin ammattitaitoon ja ne muotoillaan aina yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden mukaan. FootBalance Medical pohjalliset on kehitetty yhteistyössä lääketieteen ammattilaisten kanssa ja niiden hyödyt on tutkimuksin todistettu.

Karsikkaalla pohjallisten muotoilu perustuu aina perusteelliseen alaraajatutkimukseen, jossa asiakkaan alaraajojen asento, linjaukset, lihasvoimat, liikkuvuudet ja toiminta tutkitaan tarkasti. Tehdyn tutkimuksen perusteella fysioterapeutti saa tarvittavat tiedot alaraajojen ongelmista ja voi näin muotoilla asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin mahdollisimman hyvin sopivat pohjalliset. FootBalance Medical tarjoaa alaraajatutkimukseen ja pohjallisten tekoon luotettavan, nopean ja edullisen työkalun, joka auttaa sekä fysioterapeuttia, että asiakasta ymmärtämään paremmin alaraajojen toimintaa. Muotoiluyksikkö mahdollistaa pohjallisten muotoilun nopeasti suoraan asiakkaan jalan mukaan, ilman aikaa vievää mallin ottoa, jolloin pohjallisen saa usein heti mukaan.

Karsikkaalla FootBalance Medical pohjallisilla on 30 päivän tyytyväisyystakuu. Jos et ole täysin tyytyväinen pohjallisiisi, saat rahasi takaisin. Pohjallisten kokeileminen on siis helppoa ja turvallista. Karsikkaalla alaraajatutkimuksen ja yksilöllisesti muotoiltujen pohjallisten hinta on 139€.

Jalan virheasennoista johtuvia ongelmia voivat olla mm.

 • vaivaisenluut
 • jalkapohjan kivut
 • akillesjänteen tulehdukset
 • penikkatauti
 • lonkan ja polven alueen rasitusvammat
 • selkäkivut

Yksilölliset FootBalance pohjalliset

 • vähentävät virheasentoja ja virheellistä kuormitusta
 • ennaltaehkäisevät rasitusvammoja
 • lievittävät kipua
 • parantavat iskunvaimennusta
 • lisäävät mukavuutta